A ja mam Limie 630 na dwie karty, Play i Areo2. Telefon działa choć po tygodniu padł (okazało się ze USB siezepsulo inie można było lądować). Trzyma tak sobie (poprzednio E52 wiec trudno ja przebić). Jest nawigacja i kilka mniej lub bardziej potrzebnych aplikacji ale mam tez tablet z androidem i moje odczucie jest taki, że WP jakoś bardziej intuicyjny jest. Kupilem ja w sklepie za 630 brutto i na razie nie żałuje. Telefon działa, aparat bez lampy ale zdjęcia lepsze niż w E52 :wink:
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
lu5asz, kiedyś byłem oddany noki ale jak dla mnie ostatnia sensowna nokia jaką miałem to N958g Teraz mam samsunga galaxy s advence i był całkiem całkiem do czasu jak syn się do niego nie dorwał i nie zrobił z niego przedmiotu do rzucania :diabelski_usmiech Iphon też mi chodził po głowieMoże następnym razem będzie jabłuszko :wink:
Komentarz
-
-
Nigdy nie miałem problemu ze smartfonami Samsunga.
Obecnie mam SGS III Lte i jestem bardzo zadowolony.
Miałem również LG L9, bardzo udany smartfon, godny polecenia.
...W pracy dostałem Nokię Lumię 625.
Miałem ją niecały tydzień, oddałem bo się sama restartowała.
Na czas naprawy dostałem Nokię Asha 206 - był to jedyny wolny telefon zastępczy w mojej firmie.
I od tej pory mam telefon z klawiszami.
Gówniany, ale bezawaryjny i z bardzo wytrzymałą baterią.
Podobno moja Lumia już wróciła z serwisu, ale od dwóch miesięcy jakoś nie mam czasu iść ją odebrać...
...Kolega, który w firmie zajmuje się telefonami chyba już nawet o mnie zapomniał.
:lol:
Komentarz
-
-
A mojej matuli Lumia 625 bardzo podpasowała - jej pierwszy w pełni dotykowy "smarfton". :wink: Androida nie chciała, tutaj jest prosto, przejrzyście i czytelnie. Sam telefon fajnie leży w ręku, ekran spory, a bateria nie trzyma 24h, tylko sporo dłużej.
Zastanawiam się na co zmienić mojego poczciwego HTC HD2? Nawet się przyzwyczaiłem że Android ma tutaj "swoje" tempo i mam sentyment do tego klocka ale niestety sprzęt ogólnie umiera. W co warto celować, jeżeli zależy mi na:
- ekranie >4,5"
- baterii która z połączeniem danych, rozmowami i smsami wytrzyma przynajmniej ten 1 dzień
- Androidzie, który będzie działał żwawo
Może być używka.
Zastanawiam się nad Nexusem 4, da się teraz wyrwać za sensowne pieniądze. Jakaś ciekawa konkurencja? :wink:
Komentarz
-
-
Samsung Galaxy S3Piotrek
Był - VW Passat B5 1,6 MPi + LPG 101KM 1999r
Audi A3 8L 1,8 20v 125KM AGN
Jest - VW Passat B6 2,0 TDI 170KM BMR 2007r
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"
Komentarz
-
-
Od miesiąca mam Motorole Moto G LTE. Wydajnościowo tak jak SGS3. Super wyświetlacz, najnowszy Android, będzie aktualizacja do Androida L. Ma system plików TRIM, dzięki czemu nie powinna zamulać po jakimś czasie. Jedyny powszechnie znany minus to aparat, jak masz duże wymagania do fotek to może być zawód.
Komentarz
-
-
Czasami coś tam cyknę, ale od dobrych zdjęć mam normalny aparat :wink: Fajna ta Motorola, kompletnie nie brałem takich wyrobów pod uwagę, ale może zmienię zdanie
S3 to fajny sprzęt który jednak ma już 2 następców i mocno obawiam się o aktualizacje - chyba 4.4 nawet oficjalnie na niego nie ma? A S4 to chyba już nie moja półka cenowa. Poza tym Samsung mnie irytuje - zamiast zrobić oddzielne modele, to jest 3 miliardy urządzeń o tej samej nazwie, można się pogubić :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKPoza tym Samsung mnie irytuje - zamiast zrobić oddzielne modele, to jest 3 miliardy urządzeń o tej samej nazwie, można się pogubić :roll:
Xperia M2
Xperia Z
Xperia Z1
Xperia Z2
Xperia T3
Xperia Z1 Compact
Xperia L
Xperia SP
Xperia M
Xperia Z Ultra
Xperia V
Xperia J
Xperia U
Xperia P
A tych modeli jest jeszcze kilka :lol:
Co do S III to już "przestarzały" model, na rynku chyba od ponad dwóch lat.
Jeśli już to szukaj czegoś innego wg mnie ;-)Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
PieTrzaK, Jak kolega Voit, jestem zadowolony z LG L9. LG ma kilka ciekawych tel za rozsądne pieniądze. Zobacz może L-90 lub G2mini z ekranami 4,7 lub na dniach powinien pojawić się u naszych operatorów LG G3 mini 5" tyle ze pod nazwa G3 S. Wszystkie 3 mają spore wymienne baterie około 2,500 więc powinno być OK Andka też maja 4.4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakSony ma to samo
Patrzę właśnie na wyroby LG, zwłaszcza na G2 mini i jestem pozytywnie zaskoczony cenami. Rozdzielczość tylko trochę maława w tym G2 mini.
Bateria 2400-2500 to wydaje mi się wystarczającoSwoją muszę ostatnio po 2x dziennie ładować...
Muszę chyba zrobić rundkę po xkomach, mediamarktach, operatorach i spróbować coś pomacać, może lista mi się zawęzi :lol:
Komentarz
-
-
Generalnie do czterech rzeczy:
- dzwonienie
- pisanie smsów
- internet
- nawigacja
Filmów na telefonie nie oglądam, w gierki nie gram. Zdarza mi się cyknąć jakąś fotkę, czy przeczytać PDFa.
I masz rację, to co jest na papierze często nie pokrywa się z odczuciami w rzeczywistości. To co powinno być mocno średnie okazuje się całkiem dobre, albo odwrotnie :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekna dniach powinien pojawić się u naszych operatorów LG G3 mini 5" tyle ze pod nazwa G3 S.
PieTrzaKco do LG G2 mini to użytkuję go od 1.5miesiąca i jestem bardzo zadowolony...co do ekranu dla mnie jest spoko...mam wgrane dwie gierki i na moim fonie jakość bez zarzutu wszytsko śmiga jak talalam, a ustawienia na "wysokie".
Żeby nie było kolorowo...mam jedną uwagę tzn. przyciski komunikacyjne umieszczone są na odwrocie telefonu co powoduje, że czasami wykładając go z kieszeniu (mimo, że jest zablokowany) mam porobione zdjęcia :P Zamierzam kupić sobie jakiś pokrowiec więc problem pewnie wyeliminuje :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLdodatkowo podobno cena G3S będzie ocylowała w granicach 1500zł, a LG G2 na allegro )nówkę) można wyrwać za 1200zł....więc ja osobiście nie brał bym pod uwagę G3 minii patrząc na
porównanie , to wole dać 800zł za Motke i mieć zarąbisty serwis który wymienia wyświetlacz z 1 bad pixelem bez żadnej dyskusji( wszak przy tym zagęszczeniu pixeli, cięęężko dojrzeć :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLReal Racing 3Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
Komentarz